Kažu da je učenje iz svojih iskustava najdelotvornije, ali  i da je učenje iz tuđih iskustava najpametnije. Zato sa vama delimo iskustvo Anastasije Stanković, naše studentkinje na Glion Univerzitetu.  Pročitajte šta naša draga Anastasija ima da kaže na temu studiranja na Glion-u, a ukoliko vas zanima više o Univerzitetu pozovite našeg edukativnog savetnika i zakažite svoje besplatne konsultacije u Global Study kancelarijama.

Kako izgleda studiranje na Glion-u?

Studiranje na Glionu je neverovatno i veoma zanimljivo.Kao student imam priliku da se stalno susrećem sa novim iskustvima što čini da  studiranje doživljavam kao jedan veliki izazov gde stalno testiram sebe i svoje ambicije. Dosta toga sam naucila za ovih 5 meseci o biznisu i hotelijerstvu, što nikada do sada nisam imala prilike. Takodje, na predmetima ima dosta grupnih radova što čini studiranje  još zanimljivijim. Prvi semestar je baziran na praksi kroz koju učimo osnovne stvari, a da bi cilj bio ostvaren potrebno je krenuti  od pocetka. Smatram da takav pristup daje neverovatnu osnovu i podlogu za budući razvoj tokom studiranja, a i kasnije tokom karijere.

Šta te je privuklo da studiraš hospitality?

 
Oduvek sam volela da putujem i obilazim nova mesta , još kao devojčici mi je bilo interesantno da posmatram rad ljudi u hotelu. Tako da je to interesovanje raslo godinama i jednostavno sam želela da naučim sve o tome kako bih se sutradan time i bavila. Nikada nisam sebe zamišljala da radim posao koji je statičan, i čini mi se da ću studiranjem na Glion-u  imati prilike da ostvarim svoje ambicije, naravno uz veliki trud i posvećenost.
 

Zašto si izabrala Glion Univerzitet?

 
Glion sam izabrala zato što je  baziran na hotelijerstvu, ali kroz mnogo širu prizmu biznisa. Takodje mi je izgledao kao najozbiljniji univerzitet za hotelijerstvo, kao sto se i pokazalo. Sve u svemu ni u jednom trenutku se nisam pokajala. Svakim danom boravka na Glionu shvatam da sam donela pravu odluku i sada dok boravim ovde, shvatam zašto je Glion Univerzitet izuzetno rangiran i cenjen u Švajcarskoj.
 

Koje su najveće prednosti Univerziteta?

 
Prednosti Glion-a su definitivno profesori, dosta su posvećeni i žele da nas nauče sve što mogu vezano za svoj predmet koji predaju, takodje je veoma dobro sto 3 i po godine studiranja sadrži 2 prakse gde možeš primeniti znanje i naučiti bolje sve što si razumeo/razumela na časovima. Na kraju krajeva, nije isto samo učiti iz knjige i primeniti naučeno. Join a spille automater.
 

Kako izgleda život u Švajcarskoj?

 
Iskrena da budem, nikada nisam bila oduševljena idejom da živim u Švajcarskoj i nikada me ova zemlja nije privlačila, ali sam bila rešena da imam najbolje obrazovanje zbog čega sam i odlučila da studiram u Švajcarskoj. Naravno, sada uviđam da ima lepih strana i prednosti a jedna od njih je što u Švajcarskoj postoji veliki broj manjih gradova koji su vrlo zanimljivi za obilaženje. Takođe, Švajcarska je izuzetno povezana sa ostatkom Evrope što čini svaki grad dostupnim.
 

Šta bi poručila studentima koji žele da upišu studije u inostranstvu?

 
Verujem da je odluka o studiranju u inostranstvu vrlo bitna i svako treba da je donese sam. Ono što ja mogu da kažem da nisam zažalila ni sekund, čak naprotv, iskustvo koje sada proživljavam je jedno on najznačajnijih u mom životu. Ukoliko želite dinamično okruženje, intenacionalnu sredinu i izazove svaki dan onda je studiranje na Glion-u definitvno mesto na kom treba da budete.
 
 
[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”https://studijeuinostranstvu.rs/kontakt/” text=”Zakaži besplatne konsultacije” color_override=””]